Skip to content

Cliënttevredenheid, recensies, links

Cliënttevredenheid

De Zorgkliniek voert bij alle cliënten een tevredenheidsonderzoek uit. Dit gebeurt aan de hand van een landelijk gebruikte vragenlijst de Consumer Quality Index (CQI). Deze lijst vraagt naar verschillende zaken zoals tevredenheid over het resultaat, de bejegening etc.

Onderstaande gemiddelde resultaten werden in 2021 gemeten (op een schaal van 1 tot 5):

  • Bejegening: 4,9
  • Samen beslissen: 4,6
  • Uitvoeren behandeling: 4,3
  • Informatie behandeling: 3,9
  • Totaal: 4,4

Cliënten beoordeelde de behandeling bij De Zorgkliniek in 2021 met een gemiddelde van 8,6 (schaal 0-10)

De resultaten stemmen in het algemeen wederom tot tevredenheid. In 2021 hadden we ons ten doel gesteld clienten nog beter te betrekken in de keuze voor behandeling. De score 4,6 is iets omhoog gegaan in vergelijking met het jaar ervoor (4,2).

In 2021 zijn wij gebruik gaan maken van de nieuwste versie van de vragenlijst (CQI 5.1). Dit maakt dat er een extra schaal is bijgekomen; Informatie behandeling. We scoren hier verreweg het laagst op. We zullen ons in 2022 extra inspannen om nog meer informatie te geven over de beschikbare behandelingen binnen de GGZ.

Recensies

Naast bovenstaand resultaat hecht De Zorgkliniek belang aan de persoonlijke berichten die wij van cliënten krijgen. Onderstaand kun je enkele recensies lezen. Ook tref je links aan naar goede boeken, inspirerende filmpjes en handige websites.

Naar aanleiding van mijn echtscheiding ben ik op zoek gegaan naar een psycholoog die mij als coach zou kunnen helpen bij deze nieuwe situatie. Ondanks dat ik zelf de knoop heb doorgehakt had ik toch behoefte aan tools om een beter inzicht te krijgen in mijzelf maar ook hoe ik het beste met de kinderen kan omgaan, wat moet je wel doen maar ook met name wat niet, en hoe ga je om met alle negativiteit die er op je afkomt.

Marte Roemer heeft mij voorgesteld om het Take Action programma hiervoor te gebruiken waarbij je middels een aantal sessies verschillende stappen doorloopt. Het is een kort intenstief programma waarbij je met jezelf aan de slag gaat om inzicht te krijgen, bewustwording van je gedrag, zodat je je gedrag bewust kan veranderen als jij dat nodig vindt.

Los van de sessies zijn er voorbereidingen zoals lezen en huiswerk oefeningen zodat alles langzaam maar zeker als puzzelstukjes in elkaar valt. En naast het feit dat bepaalde zaken confronterend kunnen zijn, kan het ook heel grappig zijn om je bewust te worden van bepaalde eigenaardigheden. Kortom, het is boeiend om met jezelf aan de slag te gaan.

Eigenlijk kan ik het iedereen aanraden, met of zonder aanleiding vanwege een bepaalde gebeurtenis, aangezien dit programma echt verhelderend werkt. Ik heb geen spijt dat ik naar Marte toe ben gestapt, sterker nog ik ben uiterst tevreden, maar ik heb wel spijt dat ik nooit eerder ben gegaan!

Groet, B.

Allereerst, wat ik prettig vond aan de Take Action-benadering is het concrete aspect: het benoemen, concretiseren en categoriseren van allerlei incidenten, het koppelen aan gevoelens (niet altijd even makkelijk te beschrijven), en het direct aanzetten tot gedragsverandering.

De huiswerkopdrachten heb ik als stimulerend ervaren, en effectief. Het invullen van de formulieren maakte veel dingen voor mij duidelijker, en gaf mij ook hand- vatten om concrete actie te ondernemen.

Ik vond het “grappig” om zoveel elementen uit de theorie te herkennen, alsof die voor mij was geschreven.. 🙂 We worstelen kennelijk allemaal met soortgelijke problemen, alleen de vorm waarin zij zich aan ons voordoen verschilt.

Ik was positief verrast in sessie 4 (?), toen je mij een A4-tje gaf met jouw aantekeningen van adjectieven die ik tot dan toe had gebruikt. Het voelde alsof je de notulen van de vorige keren had bijgehouden, en het leverde een mooi overzicht op voor mij, waarmee ik de volgende huiswerkopdracht kon maken.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik me realiseer dat ik nog niet ben waar ik wil zijn, maar ik weet dat het een lang leerproces kan zijn. Dank voor al je mooie interventies, je commentaren, je scherpe analyse, en je glimlach. Je hebt me lekker op weg geholpen, en ik voel me steviger in mijn schoenen staan!

Wellicht tot weerziens!

Met vriendelijke groeten,

Theo

Voor mij persoonlijk was het best een hoge drempel om hulp te zoeken. Iedereen heeft toch wel eens problemen? Zo erg is het toch allemaal niet? Maar nadat ik getipt was over De Zorgkliniek en verwezen was naar Marte Roemer, ben ik alleen maar blij geweest de stap te hebben gezet. Vanaf het eerste moment heeft Marte mij het gevoel gegeven open te kunnen zijn over mijn problemen zonder een oordeel te vellen. De huiselijke sfeer van De Zorgkliniek draagt daar tevens aan bij.

Marte heeft mij de juiste handvatten geboden om grip te krijgen op mijn eigen gedachten en met mijn problemen zelf aan de slag te gaan. Marte kan de juiste vragen stellen en combineert dit met de inzet van mindfulness. Deze combinatie heeft mij het gevoel gegeven dat ik zelf verantwoordelijk was voor verandering. En ondanks dat het soms zwaar was, voelde het proces heel constructief. En dat geeft weer houvast voor verbetering op de lange termijn.

Ik besef nu pas hoe ik voordat ik naar De Zorgkliniek ben gegaan in het leven stond en hoe veel prettiger ik nu in het leven sta. Het gaat nu heel goed, maar het is fijn om te weten dat je altijd weer welkom bent in De Zorgkliniek als het toch even niet meer zo goed zou gaan.

Hoi Marte,

Ik wilde je bedanken voor alles wat je voor me betekend hebt en nog steeds doet in mijn herstel in de afgelopen 2 jaar. Toen ik mijn therapie begon was ik zo de weg kwijt, maar vooral zo ver verwijderd van mijzelf. Ik had toen jarenlang alles wat ik voelde weggestopt en vermeden met rennen, ontkennen, stoer doen, drank, drugs en mijzelf anders voordoen. Het heeft 2 jaar geduurd voordat ik uiteindelijk hulp wilde ontvangen en het aan wilde gaan. En ik ben zo dankbaar dat jij degene bent die dat proces heeft begeleid.

Waar ik het meeste aan heb van alles wat ik van jou geleerd heb is mijn innerlijke kompas te ontdekken en het te voelen en uiteindelijk er op te vertrouwen. Ik zal nooit jouw woorden vergeten dat dit kompas altijd gelijk heeft en mij in alle situaties zal begeleiden naar wat goed voor mij is. Het werkt echt.

Ik heb ook van mijzelf weer leren houden. Ik ben er nog niet, wellicht bereik je dat nooit helemaal, maar ik vind mijzelf tegenwoordig echt fijn gezelschap. Natuurlijk mis ik liefde, maar dat komt wel.

Het gaat best wel goed met me. Ups and downs soms en in de afgelopen periode heb ik 2x op het punt gestaan om je te bellen voor een afspraak maar beide keren wist ik het antwoord zelf al. Ik vraag tegenwoordig ook advies en hulp aan vrienden iets wat ik nooit deed. Ik vergeet nooit dat je in de eerste sessie, toen ik beweerde dat ik zulke goede vriendschappen had, je zei dat je het er niet mee eens was dat mijn vriendschappen eenzijdig waren omdat ik mijn vrienden nooit de kans gaf om mij te helpen, voor mij te zorgen etc. Ik schrok daar van. Maar je had gelijk. En nu is dat veel meer in balans.

Ik vind jou een hele wijze, no nonsense en kickass therapeute. Iedere patiënt mag van geluk spreken als jij op hun pad komt.

Oh ja, en ik ga komende zomer dat project beginnen waar ik het al een tijdje over heb 🙂 en ik krijg van alle kanten steun. Iedereen wint in dit project. Het is lang geleden dat ik zo in iets geloofd heb. Dankjewel dat je mij gemotiveerd hebt om dit door te zetten!

Zo, dat wilde ik al een tijdje tegen je zeggen. Ik ga je zeker nog wel zien, het geeft comfort om te weten dat ik altijd jou nog heb wanneer nodig.

Groetjes Anoniem

Ik ben nu nog bezig met een emotie gerichte gedragstherapie. Deze voldoet echt aan mijn verwachtingen. Er wordt goed geluisterd. De paniek aanvallen zijn bespreekbaar en ik weet inmiddels hoe ik hiermee om moet gaan!. Ik ben er uiterst tevreden over ook omdat je huiswerk mee krijgt. Dus je moet er zelf ook veel aan doen. Je kunt alles vragen hetgeen ook belangrijk is. Via via ben ik bij de Zorgkliniek terecht gekomen. De therapeut die mij behandelt is uiterst correct en begripvol.

Ik zal deze kliniek zeker aanraden bij familie en vrienden.

Interessante links

123psychologen | 123psychologen.nl
Psycholoog Gids | psycholoog-gids.nl
Psycholoog Vinder | psycholoog-vinder.nl
De Telefoongids | therapeutvinden.datzitzo.com
Fysiotherapie pagina | fysiotherapie-start.nl
Zorgkaart Nederland | zorgkaartnederland.nl
Zorginzicht.nl | zorginzicht.nl

Interessante boeken

Mindfulness en bevrijding van depressie – mindfulness
Uit je hoofd, in het leven – Steven Hayes
Acceptatie en Commitmenttherapie in de praktijk – Russ Harris
Houd me vast – relatieproblemen
Tem je geest – Ruby Wax
De klappen van het leven – Russ Harris, ACT en mindfulness
Leven in je leven – Jeffrey E. Young
Mindfulness bij AD(H)D – lidia Zylowska

Interessante filmpjes