Skip to content

Mindfulness

8-weekse mindfulnesstraining in Amstelveen

Aandachtstraining om anders om te gaan met klachten en ongemak

Zonder dat we er ons van bewust zijn, denken we vaak aan dingen die gebeurd zijn of nog moeten komen. We zijn met andere woorden bezig met het verleden en met de toekomst, eerder dan met wat er zich hier en nu afspeelt. We gaan weg van het contact.

In mindfulness leren we om onze aandacht te richten op het hier en nu. Hierdoor leren we te zien dat we vaak negatieve en automatische gedachten en gevoelens hebben. Door ons hiervan bewust te worden, kunnen we deze cirkel doorbreken. We leren onze gevoelens te herkennen in plaats van dat we erdoor meegesleurd worden. We leren dat gevoelens tijdelijk zijn en we leren te accepteren dat we voelen wat we voelen.

Kortom: mindfulness is een training in aandacht. Het is een training in kijken naar datgene wat er is, zonder oordeel.

In 9 bijeenkomsten gaan we in een klein groepje (6 – 10 deelnemers) aan de slag met mindfulness en yoga technieken. Bij de cursus krijg je een werkboek waarmee je thuis kan oefenen. Er wordt van deelnemers verwacht dat ze gedurende de cursus ongeveer drie kwartier per dag oefenen met de aangereikte technieken.

De effecten van mindfulnesstraining zijn veelvuldig onderzocht. Het blijkt dat mensen na de training minder lijden onder klachten (onzekerheid, vermoeidheid, somberheid, angst), dat ze beter met stress kunnen omgaan en dat de training helpt als preventie tegen terugval in oude patronen. Deelnemers vertellen dat het hun leven boeiender, levendiger en bevredigender heeft gemaakt.

Voor wie

Voor iedereen die meer in het hier-en-nu wil leven en minder in beslag wil worden genomen door gedachten en gevoelens. In het bijzonder is deze cursus geschikt voor mensen die last hebben van stress (privé of werkgerelateerd) of andere mentale klachten.

Kosten

Kosten € 399 incl. BTW. (Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten; informeer hierover bij uw verzekeringsmaatschappij).

Locatie

Locatie wordt later bekend gemaakt.

Aamelden

Je kunt je hieronder direct aanmelden voor de cursus. Zodra je bent aangemeld zal er telefonisch contact met je worden opgenomen voor een telefonisch kennismakingsgesprek, zal er extra informatie over de cursus worden gegeven en is er ruimte om eventuele vragen die je hebt te beantwoorden.

Mocht je nu al vragen hebben over de cursus, bel dan naar 020-8896480 of mail naar info@dezorgkliniek.nl.